• Namn:
  Joy Elisabeth Kvamme
 • Årgang:
  1958
 • Yrke:
  Keramiker-kunstner, lærer ved Fusa v.g.s.
 • Kjem frå:
  Tidligere Fana kommune, og har bodd i Strandvik i 20 år.
 • Kva gjer du på fritio:
  Det er som for andre, en blanding av plikter og lyster. Jeg liker å nyte livet med naturopplevelser og kulturopplevelser, helst sammen med andre. Jeg liker bl.a. å lese, gå tur, trene, danse zumba med Laila, og jeg er med i Kvinnenettverket, Amnesty, og Framfus. Jeg liker å bli kjent med nye mennesker, og å reise.
 • Det beste med Strandvikjo:
  Det er vakkert her. Strandvik er omgitt av vakker natur og kulturlandskap, tradisjonelle, hvite trehus og vakre løer, og det er mange hyggelige mennesker her. Her er mange og varierte turmuligheter, nærhet til sjøen, og fine bademuligheter. Dette var årsaken til at vi flyttet hit. Her er ikke gjennomgangstrafikk, og lite trafikkstøy. Strandvik er en passe stor bygd, i passelig avstand til Bergen. Jeg ønsket å bo et sted med familien hvor jeg kjente menneskene i nærmiljøet, slik jeg gjorde når jeg selv vokste opp. Det er herlig å kunne gå til butikken, gå til stranden, sykle til Vinnesholmen, eller å gå på Bogafjellet. Det er en lykke å gå på fest til naboene og bygdefamilien, med en korg under armen, og å gå sammen hjem om natten, i regn, snø eller sommervarme. Det er livet. Sosialt nettverk i nærmiljøet er viktig for meg.
 • Kva gler du deg til:
  Lykken er å være ute. Jeg gleder meg til å bruke båten og fiske, bade og være ved sjøen, gå tur, servere ripssaft og god mat til familien og venner i hagen, lese i solen, spille bocca i hagen til Gordana og Jovan, og spise helstekt lam, bade naken med venninner, drikke vin i solnedgangen på Vinnesholmen, sykle hjem i den lyse natten, kjenne duften av hegg og av sjasmin i hagen, sitte rundt bålet i sommernatten, diskutere, synge, og danse mest mulig, selvfølgelig. Jeg gleder meg til slåtten i Sunnfjord. Dessuten gleder jeg meg til en vakker konsert i Hålandsdalen kirke på fredag klokken 18.30.

I “folk og fe” neste gong: 
Trygve Osebakken